Cursus spoorleggen
Cursus  Pakwerker
Copyright © 2023 by "Hsv DOS"  ·  Tekst en foto's zijn in eigen beheer geproduceerd. Alle rechten voorbehouden. 
In 2019 hebben diverse leden een cursus spoorleggen gehad, verdeeld over verschillende weekenden.
De enthousiaste leerlingen hebben dit met een examen afgesloten en zijn op een enkeling na allen geslaagd. Voor de club is dit een leuke opsteker nu officiële spoorleggers te hebben.
De cursus leider Gerard Besselink was zeer tevreden over het grote slagingspercentage gezien het kleine aantal leden en er toch vele mee deden.
Ook in 2019 waren enkele leden bezig met de cursus pakhelper/pakwerker. Helaas moest deze gestaakt worden i.v.m. covid-19 en de geldende regels daarvoor.
In 2021 zouden zij weer de cursus opstarten maar deze werd in de middag tijden gehouden en kon dus voor ons niet doorgaan daar wij als eiland bewoners gebonden zijn aan een boot dienst regeling, hierdoor zou het thuis komen te laat worden, wat voor ons een teleurstelling was daar we een paar gemotiveerde mensen hadden die de kennis graag eigen wilden maken.
Workshops
Theorie examen spoorleggen
Afgelopen weekeinde (week 50-2021) is er begonnen met een kleine interne instructie pakwerker, speciaal voor en door onze club geregeld. Met dank aan Patrick Voermans en Corne Houtepen als instructeurs. Helaas kon daar alleen maar de zaterdag van gebruikt worden daar de covid regels weer aangepast waren en de zondag dus verviel.
Deze ene dag is goed gebruikt en hebben de aspirant pakwerkers en vele leden aardig wat kennis in korte tijd opgedaan.
De 2e dag instructie zal geprobeerd worden later in te halen.
Vervolg (instructie) Pakwerker
In oktober 2022 hebben wij de cursus vervolg spoorleggen en kynologische  instructeur gehad.
Hier deden vele clubleden aan mee en werd dit weekend als zeer leerzaam ervaren. Ook werd er afgesproken dit eind 2023 wederom te organiseren.
Cursus spoorleggen en kynologische instructeur.