UV (uithoudingsvermogen)
UV- fietsen met de hond. Wat ook aan regels gebonden is.
Indien het weer het toelaat en de groep groot genoeg is, dan is het mogelijk dat er een fietstocht samen met u hond in groepsverband kan worden georganiseerd.
Uw hond moet wel minimaal 16 mnd. en max. 6 jr. wezen.
Daar dit een officiële test is en eenmaal per jaar gedaan word, kan dit dus alleen op een van te voren besproken dag en tijdsstip worden geregeld. 20 km gedeeld in drieën, na 7 km en na 15 km is er een pauze waarbij de hond en u wat kunnen drinken en de examinator de hond even controleert. Na de 20 km wederom weer 15 min. pauze. Hierna is er nog een stukje gehoorzaamheid oefening. Hier kan de keurmeester constateren of de honden nog een goede conditie hebben en goed hersteld zijn. Het is raadzaam dit met uw hond van te voren goed getraind te hebben om blessures of voet beschadiging  bij de hond te voorkomen.
Stel een training schema op en controleer regelmatig uw hond. Doe dit bij niet te warme dagen en controleer uw hond na iedere keer goed, vooral de voetzolen. Laag bij de grond is de hoogste temperatuur, vooral bij asfalt wegen. Meestal vinden ze een badje water heerlijk om even de poten te koelen. Let ook op bij hond in de berm laten lopen, hier kan blik en glas liggen (versplinterd bij het grasmaaien).
Na afloop en indien u en de hond, hieraan heeft voldaan, dan krijgt u een certificaat. Het word afgenomen door een gecertificeerde examinator. Hier zijn wel kosten en regels aan verbondenen. Examen regelement, lees HIER
Contact hierover bij
Martine Androg -telf: 06 33102306  
Copyright © 2024 by "Hsv DOS"  ·  Tekst en foto's van DOS zijn in eigen beheer geproduceerd. Alle rechten voorbehouden. 
Activiteiten
Vakantie in België?
Ter info,fietsen met de hond in België met of zonder hulpmiddel, (lijn of beugel) is verboden.
Belgisch regelement  hier